Jdi na obsah Jdi na menu

Prostata a sexuální život

 

Prostata je velmi náchylná a dokonale odráží všechny neduhy, kterými na sebe muži působí. Je jedním z prvních orgánů, který hlasitě informuje o tom, že je v těle něco v nepořádku.

Zdraví prostaty je velmi háklivá záležitost. Při sexu plní funkci „spouštěče spermií“ – poluce – díky před ejakulační tekutině. Všichni muži by se proto měli snažit udržet si prostatu zdravou co nejdéle, protože jakékoliv problémy s ní přímo souvisejí se silou erekce a s celkovou schopností souložit a užít si erotické hry.

Pravidelný sex je prevencí při onemocnění předstojné žlázy, působí jako prevence vzniku zánětu i nezhoubného zvětšení prostaty. U starších mužů s prostatickými potížemi by proto neměla nastat zbytečně dlouhá pauza mezi výrony semene. Předstojná žláza potřebuje své odměšky vylučovat, aby nedocházelo k opakovaným zánětům. Ideální je dopřávat si tuto medicínu aspoň jeden krát týdně až deset dní. Pravidelný sex v jakékoli podobě včetně masturbace je zdraví prospěšný. Člověk má poté zdravější mysl, zbaví se částečně stresu a vyplaví endorfiny, které navozují pocit štěstí a spokojenosti. Včetně toho napomáhá udržovat hladinu pohlavních hormonů, a to i často zmiňovaného testosteronu.

Pokud muž nemá uspokojivý partnerský život, může si ho nahradit autoerotikou nebo cílenou masáží prostaty. Pravidelný sex, i v podobě masturbace přináší organismu mnoho pozitiv.

O sexualitu je třeba pečovat, aby nezevšedněla. Erotickými pomůckami či změnou místa je možné milostný život zpestřit a jít naproti lepšímu prožitku a vzrušivosti. Využívání stimulátorů k masáži prostaty můžete blahodárně působit na její kondici. Určitě však není nutné, aby každé milování bylo u muže spojováno s masáží prostaty. Mělo by jít spíše o výjimečný prožitek, který si muž dopřeje jednou, dvakrát za měsíc. Masáž pak neztrácí svou výjimečnost a muž se má na co těšit...